Fortsätt till huvudinnehåll

Lantlig idyll.

Här kommer bilder från mitt besök hos fåren. Det var en lantlig idyll sett genom en stadsbos ögon... Grönt och vackert med djur överallt. Fåren tittade lite förvånat på mej och systerdotter V när vi övarvakade deras aftonvard... Det här lilla lammet påminde om toalettpappersreklamen i Tv... (lite smutsigare förstås..) Den kom långt efter dom andra och bräkte så gulligt... Dom andra hade ett sånt oljud, tur att det var så några av dom i den här hagen...... Alla dom andra 2-300 var nån annanstans. Frågade vad han gjorde av ullen när dom klipptes. Det kastar han bort!! Inte för att jag vet riktigt hur man går till väga med att ta hand om sånt.. Och hur dyrt det blir och så... Men på något sätt känns det som slöseri. Det var i alla fall den första tanken som dök upp i mitt huvud..
Det fanns kalvar där oxå. Dom här två var som "ler-och-långhalm". Som fastvuxna i varandra.
Fick förklaringen att dom tydde sej till varandra eftersom dom saknade sin mamma. Därför sög den ljusare av dom på den mörkares öra hela tiden. Som en napp liksom.....

Fem stycken ulliga gulliga kattungar hade han oxå där, förutom sina fem fullvuxna katter. Kommer inte ihåg åldern på dom, men oj så gulliga och lekfulla dom var. Tur att jag inte har möjlighet att skaffa djur just nu... Annars hade nog en av dom fått komma med mej hem.

Vem kan motstå den här söta blicken....? Det är väl det som gör att folk skaffar sej en sommarkatt så lätt..



Men något fick jag med mej därifrån.. ;o)) En gedigen finsk "hetekka-säng"(en järnsäng utan gavlar, kanske man kan säga), som är i ett lite sämre skick. Dvs, den var på väg i soporna, men jag såg ju genast att det där är något som jag vill ha på min gård. Som trädgårdssäng funkar den nog.. Den är brun och lite rostig, men det hoppas jag få ändring på. Har nämligen tittat på träsängar i Begagnade Möbelbutiken, men en järnsäng kanske är bättre. Så nu ska det jagas madrass till den. När jag hinner. För jobbet kallar, och innan dess ska jag iväg på extraknäcket. Men kommer tid kommer råd..

Kramiz

Tina

Kommentarer

Mor Grön sa…
Åh jag ääälskar får! Hon som bodde i vår hus före oss hade får i trädgården ett tag. Själv försöker jag tjata mig till att få använda grannens äng.

Har du ingen bild på järnsängen? Den låter häftig.
Tina sa…
Det kommer bild på sängen. Har haft lite fullt upp bara.. Och nu ska jag iväg på en kort resa. Men när jag kommer hem så ska jag leta efter en madrass och sen fota "makapären" ;o)
Kamomilla sa…
Åh så söta- både fåren och missarna... :)

Populära inlägg i den här bloggen

Baka ett klimakteriebröd.

Jag har varit flitig och städat ur ett skåp som saknar hyllor. Ni vet, det kan ju bli sådär i renoveringen, att en del grejer blir på hälft..... *skäms lite* I alla fall så började jag röja ur det för nu skulle hyllorna på plats. Vilken tid det tog att tömma det...... För alla lådor ska gås igenom. *ler* Upptäckte att jag har saker som jag inte ens kom ihåg att jag hade... Sånt kan man ju göra sej av med då, eller hur..? Det blir en sväng till Emmaus tror jag.. Men jag hittade något som jag vill dela med er.. *skrattar* Fast det inte är något att skratta åt.... Ett recept på klimakteriebröd. Jamenvisst. Det finns sånt. ;o) Det är Asknäs gård vid Mälaren som serverar det och M-magasin delade med sej av recepet för flera herrans år sen. Det sägs vara lika bra för kvinnor i klimakteriet som för män som vill hålla sin prostata i form. Låter det intressant.....?? ;o)) Blanda ihop: 3,5 dl sojamjöl 1,5 dl grahamsmjöl    3 dl havregryn 1,5 dl linfrön    1 dl solrosfrön    1 dl

En vild orkide.

Upptäckte i veckan att det växer vilda orkideer på min gård. Nattviol tror jag den heter... Rätta mej gärna om jag har fel. Undrar om det går att flytta på dom...? Vill ju gärna ha dom kvar men på ett annat ställe... Tänk att man kan bli så glad över ett så enkelt fynd. *ler* Och på tal om glad så blev jag överlycklig när jag såg en igelkott på min gård. Vad ska jag lägga ut för typ av mat till den? Tina

GOTT NYTT ÅR!!

 Vill önska er alla ett riktigt Gott nytt År!   Tina